Ministerstyre

(Jag kan inte hålla mig.. )

Efter att ha funderat på hur det kom sig att polisen gjorde en sån stor räd mot PRQ’s datahall så måste det ha berott på att de haft ett hårt tryck på sig någonstans ifrån. Rapport berättade idag hur det troligen gått till, vilket jag inte alls är förvånad över, men inte mindre irriterande för det.

Att producenter vill ha betalt för sina produktioner är inte så konstigt, det vill jag också ha. Intresseorganisationen MPAA har pratat med Vita huset, som pratat med Sveriges regering, som pekat med hela handen ner mot polis och åklagare.

Jag tycker att det gått för långt när man genom felsteg drabbar enskilda näringsidkare som köpt datorplats hos ett hostingföretag. Nu är ju iofs inte PRQ ett stort företag, men det spelar ingen roll. De har betalande kunder som köpt en tjänst av dem som de nu inte kan nyttja, och deras hårdvara finns att hämta hos polisen, men de får inte reda på när de kan hämta sin hårdvara eftersom IT-krim ska först gå igenom utrustningen och se till att det inte finns något olämpligt på diskarna.

Jag och en vän har försökt få tag på husrannsakan samt polisanmälan som triggade detta under dagen idag utan att lyckas. Vi har nog blivit kopplade runt till alla som har en telefon hos polisen idag. Ärendet ligger iaf hos länskrim, som vägrar svara i telefon. Vissa dagar känns det som att Sverige och rättssystemet inte fungerar, att begära ut en offentlig handling är inte det lättaste.

Inslaget
mms://qstream-wm.qbrick.com/00928/nyheter/2006/060601/pirate19.wmv

Artikeln
http://svt.se/

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Additional comments powered by BackType