.: Tidningarna du inte bör tipsa..

(om du vill vara anonym dvs).

Pawal avslöjade den 21/2 att SVT skickar sin post utomlands, detta gör att FRA’s nya förslag om att få avlyssna trafik som passerar Sveriges gränser blir väldigt intressant. En grundlagsskyddad funktion, att en journalist inte behöver avslöja sin källa, kan gå om intet.

cjl passar då på att gå igenom alla Sveriges tidningar för att se vilka som på något sätt skickar trafiken utanför Svea rikes gränser..

Svenska Dagstidningar

Sammanfattning: De flesta använder sig av två danska firmor som tvättar eposten, det finns även de som skickar posten till ett Norskt bolag.
Ett tips till dessa tidningar är att byta “post-tvätt” till en firma som sköter tvätten inom Sverige. De dagstidningar som inte finns uppräknade ovan använder egna mailsystem eller Svenska tvättfirmor.

En snabb genomgång av andra tidningar som också skickar sin mail utomlands.

Andra bloggar om: , ,

Did you like this? Share it:

3 Responses to .: Tidningarna du inte bör tipsa..

 1. […] Journalisten har även en annan artikel i samma genre som är mycket läsvärd. “Säpo avlyssnar källor som tipsar journalister“ Efter pawlos inlägg gjorde cjl.se en lista på redaktioner som skickar sin mail utomlands för “mailtvätt” Listan kan du hitta här. […]

    More from author
 2. […] kan även kopplas ihop med vad jag skrev tidigare om FRA-förslaget och tidningar runt om i Sverige som skickar sin e-post utomlands för […]

    More from author
 3. Armok Feno says:

  Nu har jag grävt i detta igen, en uppföljning (den tredje) nu när FRA-lagen är mer aktuell än någonsin. SVT har inte tagit hem sin epost från England, utan även spridit den till Nederländerna.
  Läs mer på http://armokfeno.blogspot.com/2008/06/passerar-grnsen-part-kolme.html

  Armok Fenos senaste blogginlägg Passerar gränsen, Part Kolme

    More from author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Additional comments powered by BackType