.: Taxi-salsa?

Hörde på radion idag att Taxi Stockholm håller på och utbildar sextio förare i hjärt och lungräddning.  Trettio taxi stockholmbilar ska utrustas med defibrilator.

Jag hoppas verkligen att det är samma maskin som räddningstjänsten åker omkring med när de åker på Salsa-larm. En liten fin pryl som man startar och sen berättar den precis hur man ska göra för att använda den.

Om jag tyder pressmeddelandet korrekt så låter det inte som att de ska åka på SALSA-larm utan bara kunna använda defibrilatorn när de påträffar någon som inte har någon puls.  Jag känner mig inte helt bekväm med att en taxichaffis ska kunna avgöra om jag har väldigt svag puls eller ingen puls alls. Tack o lov verkar maskinen fungera så pass bra att den inte försöker återuppliva mig om jag redan har puls.. 🙂

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Additional comments powered by BackType