.: Nya tjänster ska ersätta polisradion

Polisen i Västmanland kommer att anställa två ytterligare resurser till länskommunikationscentralen för att hantera den extra tid det tar att informera media skriver Medievärlden.

Det som VLT är mest kritiska mot är att polisen inte klarar av att informera om mindre händelser, som fyllerister och plåtskador. Små nyheter är viktiga för landsortstidningarna.

Nästa fråga är att fundera på är vem som ska få tillgång till det snabba nyhetsflödet från polisen. Är det enbart de befintliga nyhetsredaktionerna eller kommer även de frilansfotografer som hitills kunnat försörja sig på att sälja bilder till regionala nyhetsmedier också kunna få tillgång till mailflödet?

Risken finns att några få tappra själar kommer att försöka köra vidare och istället bevaka specifika områden eller hänga på blåljuseneheter vid utryckning. Det sistnämda är ju inte direkt att föredra då det lätt kan uppstå olyckor när ovana förare kör för snabbt för att hinna med blåljusbilen.

Dagens länk får således bli IPN – Incident Page Network. En Amerikansk variant av Wighsnews. Tänk om det fanns en Svensk motsvarighet – uppbyggd av staten – som media kunde förlita sig på… Det skulle man kunna kalla öppenhet.

..och tänk att den första GSM-lyssnar-lådan är klar, och den kostar under $1000… 2008 kommer att bli spännande.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Nya länkar till vänster – Andreas Öberg och Mattias Bergman

Did you like this? Share it:

One Response to .: Nya tjänster ska ersätta polisradion

  1. Emelie says:

    (Off topic!) TILL! TILL! Behöver verkligen ett nummer till en bra tandläkare, har både tandläkarnojig sambo (och snart) son antar jag, jag hoppas verkligen att han slipper dra ut tanden.

      More from author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Additional comments powered by BackType