.: Mer om teflonminne.org

Det är många som upprörs av att Du Pont försöker skrämma Stefan till att ge bort sin domän teflonminne.org. Under gårdagen var aftonbladets nyhet den mest kommenterade artikeln som det skrevs om i blogsfären.

 • – Någon har startat en namninsamling för ändamålet
 • – Det har under gårdagen genererat närmare två miljoner lograder på teflonminne.org
 • – Tiotusentals unika besök på teflonminne.org
 • – Ett hundratal nya inlägg i gästboken.
 • – Ett flertal personer har försökt kontakta både juristfirman Albihns och Du Pont för att markera sitt missnöje.

Det jag ställer mig undrande till är om det nu är dags att vara rädd för fler attacker från företagen runt om i världen. Branchkollegan Fredrik Widell har domänen widell.net, den kanske Dell vill ha eftersom den innehåller Dell, lika ihopsatt som teflonminne.

Nytt sedan igår är att det registreras teflonminnedomäner som aldrig förr. Igår registrerades dessa teflondomäner (ej av Stefan eller någon i hans omgivning).

 • – teflonminne.com
 • – teflonminne.net
 • – teflonminne.co.uk
 • – teflonminne.info

Andra bloggar om: , ,

Did you like this? Share it:

7 Responses to .: Mer om teflonminne.org

 1. flix says:

  När jag läste en 5poängskurs i juridik för några år sedan, ingick upphovsrätt och sådant lite grann. Vi fick bland annat lära oss om koncepten kring varumärken. Det finns något, som jag har för mig kallas för “kodaknamn” efter företaget Kodak, som myntade begreppet “Kodak Moment”, vilket blev ett så vanligt uttryck att det, juridiskt, kom att betraktas som en del av språket, varför Kodak inte längre kunde göra anspråk på varumärket, och vem som helst fick rätt att använda uttrycket i sin reklam. Motiveringen var ungefär att man ju inte var varumärkesregistrera vanliga ord och uttryck i språket, för då kan inte prata längre.

  Andra varumärken som drabbats av detta är t.ex Vespa, vilket i Sverige kommit att bli liktydigt med scooter (den där sortens moppe) och Jeep, som i hela världen är liktydigt med “terrängbil”.

  Är “teflonminne” ett sådant uttryck?

    More from author
 2. cjl.se says:

  Ja, jag tycker det men Albhins håller inte med. Dock med ett ganska dåligt argument “- Teflonminne finns inte med i SAOL”. Däremot så finns det som förslag hos SAOL, men det kan ju inte Albhins känna till.

    More from author
 3. Erik Fremred says:

  Skulle jag få ett sådant otrevligt brev skulle jag bli glad. Jag skulle rama in det och sätta upp på väggen så att man har något att skratta åt innan man går till jobbet.

  Eftersom det inte används i kommersiellt syfte så är varumärkeslagen inte tillämplig enligt 4§ (se http://lagen.nu/1960:644).

  Så faktum är att man kan registrera en domän som heter teflonärdetsämstaskitensomnågonsingjorts.se och lägga upp youtubeklipp på Malou von Sivers från “Lets dance” utan att Du Pont kan hävda att det är ett varumärkesintrång.

    More from author
 4. flix says:

  En annan sak jag kom att tänkta på var, att Teflon varit ett varumärke i rätt många år. Betydligt längre än vad uttrycket Teflonminne funnits. Om det nu var så förbannat viktigt med den där domänen, kunde då whatstheirface inte ha lagt tvåtusen spänn på att regga sådant så fort det dök upp överallt?

  Det är ganska lågt att komma i efterhand och hävda sådant. Om ens varumärke är så viktigt får man allt visa det genom att hålla sig framme lite.

  Det kan nog faktiskt även rätten gå med på i viss mån, för det är en ganska intressant aspekt av varumärkesproblematiken.

    More from author
 5. cjl.se says:

  Jag ser även fram emot den dagen de t ex försöker få Kent att ändra namn på sin låt Kevlarsjäl..

    More from author
 6. flix says:

  I vilken utsträckning får man använda varumärken i konst?
  I vilken utsträckning är en hemsida i allmänhet och dess namn i synnerhet konst?

  Får man inte skriva en roman, där folk kör Volvo därför att Volvo är ett skyddat varumärke?

    More from author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Additional comments powered by BackType