.: Årets bild 2008 – Eftergnället

Nu börjas det. Nu ska det rivas ältas och gnällas. Förra året handlade gnället om att bilderna efterbehandlats för mycket, så pass att orden Photoshop Award fick bli 2007’s mest uttjatade uttryck.

Det dröjde inte länge innan det började med årets vinnarbild. Om man ska tro Resumé, Dagens Media eller Fokus är juryn grundlurade eftersom de inte visste att röken som kom från skorstenarna kom från sockerbetor, vilket i sin tur förbättrar miljön. Jag trodde i min enfaldhet att juryn skulle bedöma bilden, framförallt bilden, och utifrån fotografens bildtext eventuellt sätta den i ett sammanhang. Jag tror verkligen inte att Karl Melander ljuger i sin bildtext och skriver att det är kol som eldas, och om det stämmer så är ju inte heller juryn lurade, eller?

(Jag går mot mina principer, ber om ursäkt i förväg och hoppas att slippa en faktura från Melander eller Svd. Jag tokgillar vinnarbilden, den har en tydlig historia och ett arbete bakom sig.)

Årets bild 2008, Foto: Karl Melander

Foto: Karl Melander

Andra bloggar om: , ,

Did you like this? Share it:

2 Responses to .: Årets bild 2008 – Eftergnället

  1. Isidor says:

    Jag håller så med dig helt och hållet. Det är bilden som ska bedömas, gärna i ett sammanhang, och bilden är fantastisk.

  2. cjl.se says:

    Även idag har det uppdaterats med många nya blogginlägg och inlägg i t ex medievarlden.se, jag undrar hur länge den här stormen varar.

      More from author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Additional comments powered by BackType