.: Polisen raderade minneskortet

Jag fortsätter mitt lilla rally med länkar och information där ordningsvakter eller poliser hittat på egna lagar och regler.

En medlem på Fotosidan blev avtvingad sin kamera samt placerad i ett arrestrum

Fotografen fotograferade väktare och allmänhet vid en tunnelbaneperrong. Han blir omhändertagen av fyra väktare och placerad i en arrestlokal. När polisen väl kommer till platsen hör han väktarna säga till polisen – bilderna skulle användas till en porrsajt. Polisen ger hon ett par förmaningar och _RADERAR_ alla bilderna från minneskortet.

Visserligen har denne fotograf kanske inte agerat helt korrekt när han fortsatt att fotografera trots att han blivit tillsagd. Av respekt för de onyktra personer han fotograferade tycker jag nog att han borde ha sänkt sin kamera och inte provocerat mer. Dessutom blev han ombedd av ett ombud för SL att sluta fotografera.

Nåväl, problemet ligger i resterande delar. Att väktarna hittar på en egen historia om ändamålet för bilderna samt det egenmäktiga förfarande som polisen stod för.

T-Centralen
photo credit: 아침놀

Did you like this? Share it:

2 Responses to .: Polisen raderade minneskortet

 1. Isidor says:

  Jag är väldigt kluven till väktarna i tunnelbanan. Det är skönt att någon håller ordning, för det finns ett reellt säkerhetsproblem, men samtigt tycker jag det är obehaligt att så få av dem verkar intresserade av vad de faktiskt får och inte får göra.

  När det dessutom händer sådant här är det rätt otäckt.
  Vad gäller för att fotografera på en plats som tunnebanan, som väl inte är helt och hållet en allmän plats. Det krävs att du betalat biljett, och SL har rätt att slänga ut dig därifrån ganska mycket som de behagar. De har dock inte rätt att hålla dig kvar där inne hur som helst.

  Nog måste det vara så att antingen har fotografen begått ett brott. Då ska han åtalas, och bilderna är då bevismaterial, och får absolut inte raderas. Eller också har han inte begått något brott, och då måste det ju vara brottsligt att radera dem!

    More from author
 2. anders says:

  Väktare är till största del mongon, tro mig, jag känner en del. Men fotografen agerade för lamt, ta polisens namn och annat som kan identifiera dom och gör en anmälan.

  Samma sak med väktarna. Det råder inget fotoförbud nere i tuben. Agera hårdare, har nästan lust att gå ner och provocera väktarna själva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Additional comments powered by BackType