OS i mobilen – kan inte annat än topfloppa

Läser ett pressmeddelande från Tele2..

Tele2 – enda operatör som visar OS direkt i mobilen

– gör Olympiska Spelen till ett mobilt evenemang

Mellan den 8 och 24 augusti direktsänds Olympiska Spelen i Beijing mobilt – en räddning för dem som är på resande fot eller inte har tillgång till TV. Tele2 är den enda operatören i Sverige som erbjuder SVTs livesändningar av sportvärldens viktigaste ögonblick, direkt i mobiltelefonen.

Enligt en färsk undersökning genomförd av Tele2 vill fyra av tio svenskar kunna följa OS i mobiltelefonen. Nu får de möjlighet till det, genom Tele2 TV i mobilen. Med mobiltelefonen nära till hands blir OS därmed lätt att följa, oberoende när på dygnet de efterlängtade tävlingsmomenten sänds.

Att följa OS i mobilen är en sak, men att se på tv i mobilen via 3G-nätet kan inte annat än att floppa. Tänk själv att titta på tresteg.. Man kan kika på när Carolina Klüft tar sats och man kan se första klivet, sedan börjar den buffra och visa sönderpixlade bilder.. efter 15 sekunder får man höra kommentatorernas vrål när hon tagit nytt rekord.. men du har inte sett det eftersom du kikade på OS i mobilen..

Nej, skippa tvsändningarna i 3G-nätet, det funkade inte i labbet, och det funkar inte “ute på stan”.  Dessutom tar det bara kapacitet från oss som vill använda mobilnätet till ngt vettigare – paketdata.

Did you like this? Share it:

2 Responses to OS i mobilen – kan inte annat än topfloppa

  1. Isidor says:

    Förlåt, men din iPhone sabbar någon teckenuppsättning kapitalt. Det är jobbigt att läsa när alla prickade bokstäver ersätts med ett eller flera frågetecken.

    I övrigt håller jag med i sak.

  2. cjl says:

    Mm.. jag skyller på semester/far-far-away-sjukan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Additional comments powered by BackType