Fotograf tvingades att radera minneskortet

I går var det min tur, eller mitt företag iaf. En av mina fotografer blev hotad och tvingad att radera sina bilder från ett fototillfälle. Tyvärr vågade fotografen inte stå upp för sig och raderade således sina bilder.

Jag överväger att anmäla chefen för Swedbank i Kista galleria för olaga hot och egenmäktigt förfarande.

Det finns visserligen omständigheter som gör att jag förstår swedbanks personal, men det gör inte att de har rätt att hota och förstöra bilder.

Did you like this? Share it:

4 Responses to Fotograf tvingades att radera minneskortet

 1. isidor says:

  Alltför många med makt överskattar den.

  Det är inte lätt att vara stark och stå emot när många människor med pondus verkligen tror att de har rätten på sin sida.

  Han kunde ju ha nöjt sig med att ha åsikter om vad som hände med bilderna sedan.

  Jag tycker absolut du ska anmäla så att det blir rättsligt prövat och man kan visa översittarna att de har fel. Det kan göra det lättare för andra fotografer att stå på sig nästa gång, och det är sällan den som kräver raderade bilder ens har fog för sitt krav, annat än att de gjort något dumt!

  isidors senaste blogginlägg Shopping Spree

    More from author
 2. Jag ska ge dig och din fotograf ett värdefullt tips om hur jag skulle gjort.

  Vid en hotfull situation skulle jag säga, OK, jag tar bort bilderna från kameran. Därefter radera de specifika bilderna var för sig. Gå därifrån, byt minneskort och fortsätt fotografera. Väl hemma återskapar man bara bilderna med diverse Recovery-program som finns gratis på nätet. Det viktiga är att man inte fortsätter fotografera med just det minneskortet.
  Det som händer när man raderar från ett minneskort är att bildens adress försvinner, men bilden ligger kvar. Den försvinner först när annan information skriver över bilden, t.ex. en ny bild.

  HDR-fotografens senaste blogginlägg Kronborg slott mitt emot Helsingborg

    More from author
 3. Calle says:

  @hdr-fotografen: Jajamensan, det är vårt vanliga tillvägagångssätt. Men just i det här fallet var det principen jag tänkte på. Bilderna har vi naturligtvis kvar 🙂

 4. Vad skönt att höra.

  HDR-fotografens senaste blogginlägg Kronborg slott mitt emot Helsingborg

    More from author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Additional comments powered by BackType