Bums – med rätt att publicera

Satt och läste igenom bladets nya sajt Bums och deras användarvillkor och tänkte skriva något om upphovsdelen – men Joakim Jardenberg hann före. Nåväl, det är värt att notera fler än en gång.

4. Upphovsrätt m m

Det är du som har upphovsrätten och/eller andra immateriella rättigheter till det material du skriver eller laddar upp.

Genom detta avtal godkänner du att alla juridiska personer som ingår i Aftonbladet-koncernen får rätt att lagra ditt material och också publicera det i andra medier som de disponerar över, både i sitt ursprungliga skick och i redigerat skick. Aftonbladet-koncernens rättigheter enligt denna punkt gäller även efter att medlemskapet upphört.

Så, sluta bums upp med att slanga upp gratisbilder till bladet. Det finns gott om andra sajter där du kan publicera dina bilder utan att vara rädd för att ägarna ska använda dina bilder kommersiellt.

Did you like this? Share it:

5 Responses to Bums – med rätt att publicera

 1. […] cjl: ” bums – med rätt att publicera” […]

    More from author
 2. Tuna says:

  De verkar ha tagit till sig fort och ändrat..

  http://bums.se/development-blog

 3. cjl.se says:

  Trams, det är ju fortfarande lika illa. Dessutom tycker jag att det bara är pinsamt att man inte kan kommentera på deras “blogg”

  “Genom detta avtal godkänner du att alla juridiska personer som ingår i Aftonbladet-koncernen får rätt att lagra ditt material. Aftonbladets juridiska personer får också publicera valda fotografier som är märkta som publika på bums.se i medier som de disponerar över, både i sitt ursprungliga skick och i redigerat skick. “

    More from author
 4. […] går skrev jag och en rad andra bloggare (läs Jardenberg, CJL och Beta Alfa) om Bums usla användarvillkor. Nu har Bums ändrat sig och ber om ursäkt i sin […]

    More from author
 5. […] tävlingar), utan upphovsrätten stannar hos fotografen. På just den punkten har Bums fått mycket […]

    More from author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Additional comments powered by BackType