Ja, jag gjorde bort mig

Klumpen är borta.

I veckan har jag lärt mig att inte skicka dyrbara saker med A-post, även om det bara är “inom” ett företag. Normalt sett skickar jag prylar som paket eller som rek/ess-brev, då får man med en försäkring på innehållet och samtidigt kan man alltid spåra försändelsen.

I tisdags valde jag istället att skicka en pryl som A-post, av flera skäl. Dels att det sällan går fel och att det oftast går snabbast med A-post jämfört med paket, och dels för att Postens företagscenter tyckte att det räckte att skicka som A-post.

Onsdagen kom, men inget brev dök upp hos mottagaren. Torsdagen kom, men fortfarande inget brev hos mottagaren. I dag är det fredag och paniken började sprida sig i kroppen i morse när mottagaren ringde och berättade att det fortfarande inte fanns någon försändelse till honom.

Hade det varit en vanlig vecka så hade vi glatt väntat till måndag, men just den här klumpen innehöll ett objektiv som skulle användas av en fotograf i Umeå för att plåta melodifestivalen med.

Jag började ringa runt till gamla vänner och tidningsredaktioner för att se om vi kunde få låna eller hyra glugg, men fick inga riktigt bra napp. Till slut hamnade jag hos SWEFO som kunde tänka sig att hyra ut ett 70-200/2.8 till oss. Nu är iaf helgens uppdrag räddat.

Klumpen då? Ja, jag tror fortfarande att den dyker upp i början på nästa vecka. Om inte blir jag väldigt besviken på Posten som lyckats slarva bort den.

Men jag kommer aldrig att skicka något viktigt som A-post igen.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Additional comments powered by BackType